Έφοδο στο σπίτι του 44χρονου Craig Steven Wright στο Σίδνεϊ, ο οποίος φέρεται να είναι ο δημιουργός του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, πραγματοποήσε σήμερα η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις φορολογικές διωκτικές αρχές της Αυστραλίας.

Ωστόσο όπως αναφέρει το ABC News η αστυνομική επιχείρηση δεν πιστεύεται ότι συνδέεται με τις αναφορές στον Τύπο και συγκεκριμένα στα τεχνολογικά έντυπα Wired και Gizmodo, που σήμερα το πρωί δημοσίευσαν έγγραφα που διέρρευσαν και σύμφωνα με τα οποία αποτελούν αποδείξεις ότι ο Dr Wright ήταν ο συνδημιουργός του Bitcoin.

Το Gizmodo ανέφερε ότι είχε ανακαλύψει «συναρπαστικές και περίπλοκες νέες αποδείξεις» που συνδέουν τον Wright στην έρευνα για τον Satoshi Nakamoto, το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται από τον υποτιθέμενο δημιουργό του Bitcoin.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται ότι περιήλθαν στην κατοχή του το Gizmodo λέει ότι ο Craig Steven Wright, ένας αυστραλός επιχειρηματίας με έδρα το Σίδνεϊ και ο Dave Kleiman, ένας αμερικανός ειδικός υπολογιστών ο οποίος πέθανε το 2013, εμπλέκονται στην ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος.

Το ABC αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητα των εν λόγω εγγράφων ενώ δεν βρήκε ανταπόκριση στα τηλεφωνήματα που έκανε στις εταιρείες που διαχειρίζεται ο Wright.

Ο δημιουργός του Bitcoin παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Ίντερνετ μετά την κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος το 2008.

Πέρυσι το αμερικανικό περιοδικό NewsWeek είχε υποστηρίξει ότι ο δημιουργός του Bitcoin ήταν ένας άνδρας από την Καλιφόρνια, ο Dorian Satoshi Nakamoto, ο οποίος πάντως αρνήθηκε άμεσα οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ο Dr Wright αν και μπορεί να μην είναι ο δημιουργός του νομίσματος έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία εδώ και χρόνια.

«Έχω ασχοληθεί με όλα αυτά για πολύ καιρό» είπε τον περασμένο Οκτώβριο στο συνέδριο επενδυτών Bitcoin