Μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, που συναντήθηκαν σήμερα στην Αντάλια, χαρακτήρισαν τη γενική αμνηστία που χορήγησε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ως "ανεπαρκή" και "πολύ καθυστερημένη".
Ο Σύρος πρόεδρος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι χορηγεί γενική αμνηστία στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana.

"Είναι ένα ανεπαρκές μέτρο, έχουμε ζητήσει αυτήν την αμνηστία εδώ και αρκετά χρόνια αλλά άργησε να έρθει", δήλωσε ο Αμπντέλ Ραζάκ Έιντ, ο οποίος έχει υπογράψει τη "Διακήρυξη της Δαμασκού". "Είμαστε ενωμένοι υπό το σύνθημα: ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος και ζητάμε το λογαριασμό από όλους όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα. Το αίμα που χύθηκε δε θα πάει χαμένο", πρόσθεσε.

 Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συμμετείχε στη συνεδρίαση, Μελχέμ αλ Ντουρουμπί, δήλωσε ότι η "αδελφότητα, όπως και ο λαός της Συρίας, θέλει την πτώση του καθεστώτος Άσαντ". "Ζητάμε την ελευθερία και την πτώση του καθεστώτος", επανέλαβε.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μόλις έμαθαν για την χορήγηση γενικής αμνηστίας άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν συνθήματα όπως "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος", "καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση".