Εντατική έρευνα για τον εντοπισμό προσώπων που ενδεχομένως συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ξεκίνησε η αστυνομία της Γενεύης, που παράλληλα αύξησε το επίπεδο του συναγερμού στην πόλη, έπειτα από σήμα που έλαβε από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «η αστυνομία της Γενεύης, έπειτα από το σήμα αυτό, αύξησε το επίπεδο συναγερμού και ενίσχυσε τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες» και ότι διεξάγονται έρευνες σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Ωστόσο σημειώνει ότι δεν θα δώσει άλλες διευκρινίσεις για «επιχειρησιακούς λόγους».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters οι ελβετικές αρχές αναζητούν τέσσερα πρόσωπα που πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Γενεύη ή κάπου κοντά.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε παρά πολλά σημεία διέλευσης μεταξύ της Γαλλίας και της Ελβετίας εντός της περιφέρειας της Γενεύης, διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από τις ελβετικές και γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας.