Συναγερμός σήμανε στα κεντρικά γραφεία μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τα δικαιώματα των αμερικανών μουσουλμάνων στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον όταν το προσωπικό έλαβε μια επιστολή που περιείχε μια λευκή σκόνη.

Τελικά οι προκαταρκτικές εξετάσεις απέδειξαν ότι η ουσία ήταν αβλαβής. 

Η επιστολή στάλθηκε στο Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), και περιείχε ένα σημείωμα που έλεγε, "Να πεθάνετε με οδυνηρό θάνατο, Μουσουλμάνοι," σύμφωνα με την δικηγόρο της οργάνωσης Μάχα Σάγιεντ. "Ο φόβος μας βρίσκεται στα ύψη αυτή την εποχή, δεδομένων των αντιμουσουλμανικών δηλώσεων που ακούγονται," είπε. 

Στη βόρεια Καλιφόρνια, ένα παράρτημα του CAIR στην Σάντα Κλάρα επίσης εκκενώθηκε σήμερα, μετά από παρόμοια επιστολή με άγνωστη σκόνη, είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ιμπραήμ Χούπερ. 

Η αστυνομία και οι κοινότητες μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προετοιμαστεί για ένα αντιμουσουλμανικό κύμα μετά από την επίθεση ενός ζεύγους μουσουλμάνων που σκότωσε 14 άτομα στην Καλιφόρνια την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην Καλιφόρνια, τρία άτομα που χειρίστηκαν τη σκόνη απομονώθηκαν μέσα στο κτίριο ενώ η αστυνομία και οι πυροσβεστικοί κατέκλυσαν το χώρο, είπε ο Χούπερ, προσθέτοντας ότι το υπόλοιπο προσωπικό περίμενε στο πεζοδρόμιο. 

Η Σάγιεντ είπε ότι η οργάνωση λαμβάνει μηνύματα μίσους στην ιστοσελίδα του στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook καθημερινά. "Είναι τρομαχτικό να βιώνεις το πόσο έντονο είναι το μίσος που εκδηλώνεται. Αυτό δεν θα μας σταματήσει από το να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες όλων των αμερικανών," δήλωσε. 

Το επεισόδιο συνέβη λίγες μέρες αφότου ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μουσουλμάνους, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις στη χώρα και παγκόσμια.