Την στήριξή του στην ουκρανική κυβέρνηση για την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση εξέφρασε σήμερα στην συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογο του κ. Ποροσιένκο στο Κίεβο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε ότι οι σχέσεις Κύπρου-Ουκρανίας «όχι μόνο δεν διαταράχθηκαν, αλλά αντίθετα μέσα από τις θέσεις αρχής των Ουκρανικών Κυβερνήσεων και των θέσεων αρχής της Κυπριακής Κυβέρνησης, στα θέματα που από κοινού αντιμετωπίζουμε, αποδεικνύεται ότι ισχυροποιούνται και δημιουργούνται οι προοπτικές να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές».

 Η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, υποστηρίζει θέσεις αρχής για την ανεξαρτησία και κυριαρχία κάθε κράτους και φυσικά της Ουκρανίας:

Η ευχή μας, αλλά και η δική μας πολιτική θέση είναι ότι θα πρέπει μέσα από τον διπλωματικό διάλογο, όπως έχει καθοριστεί, να βρεθεί μια ειρηνική λύση που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Ποροσιένκο ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη στήριξη της σε ό,τι αφορά την εκλογή της Ουκρανίας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η σημερινή επίσκεψη σας είναι απόδειξη της επιθυμίας των δύο χωρών για περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίως ωφέλιμων σχέσεων τους και ένδειξη της στήριξης σας προς την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας, προς τη σύνδεση με την Ευρώπη» τόνισε.