Η υπομονή της Άγκυρας «έχει όρια» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την «υπερβολική», όπως τη χαρακτήρισε, αντίδραση της Μόσχας σε ένα νέο ναυτικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες το Σαββατοκύριακο, μετέδωσε σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας φέρεται να λέει ότι «το δικό μας ήταν απλά ένα αλιευτικό, μου φαίνεται ότι η αντίδραση του ρωσικού πλοίου ήταν υπερβολική» και πρόσθεσε ότι «η Ρωσία και η Τουρκία πρέπει να ξαναεδρεαιώσουν την εμπιστοσύνη στις μεταξύ τους σχέσεις αλλά ότι η υπομονή μας έχει και όρια».

Το περιστατικό είναι πιθανό να κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες που ήδη είναι τεταμένες για τη Συρία αλλά και μετά την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά, σχολιάζει το Reuters.

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμα ότι ήδη «η Ρωσία έχει βάλει τον εαυτό της σε μια γελοία θέση» με τις κατηγορίες του προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Τουρκία κατέρριψε το αεροσκάφος για να προστατεύσει τις διόδους πετρελαίου που διαχειρίζεται η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».

«Κανείς δεν το πίστεψε», είπε ακόμα και σημείωσε ότι «δυστυχώς η Ρωσία δεν βρίσκεται στη Συρία για να πολεμήσει τους τρομοκράτες».

Ο τούρκος υπουργός ανέφερε ακόμα ότι οι αεροπορικές επιχειρήσες για την αντιμετώπιση της ISIS δεν ήταν επαρκείς και ότι είναι απαραίτητη η παρουσία στρατού στο έδαφος.