Να δεσμευτούν για την υλοποίηση της δέσμευσης για μείωση του αριθμού των προσφύγων ζήτησε από τους Χριστιανοδημοκράτες από το βήμα του συνεδρίου της CDU στην Καρλσρούη, ο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, προσθέτοντας ότι η πολιτική ηγεσία θα κριθεί από το αποτέλεσμα.

Το 2016 δεν θα είναι πιο εύκολο από το 2015 και «ο λαός ενδιαφέρεται μόνο για το εάν θα πετύχουμε τελικά να μειώσουμε αισθητά τον αριθμό των προσφύγων», δήλωσε στην ομιλία του και προειδοποίησε ότι, αν η κατάσταση συνεχιστεί όπως τις τελευταίες πέντε ημέρες, το 2016 θα φθάσουν στη Γερμανία περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι φέτος.

Όπως τόνισε:

Χωρίς όριο ή μείωση δεν θα είναι δυνατό να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα την ανθρωπιά, τη συμπόνια, την ενσωμάτωση, την ασφάλεια της χώρας και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι στο ψήφισμά της η CDU αναφέρει ότι ακόμη και μια πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μπορεί να επιβαρυνθεί υπερβολικά από το μέγεθος και την ταχύτητα του προσφυγικού ρεύματος.

«Δεν υπάρχει στον κόσμο χώρα η οποία να δέχεται απεριόριστο αριθμό προσφύγων. Ούτε η Γερμανία θα το καταφέρει μακροπρόθεσμα», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει μεν να ανακαλέσει την απόφαση που έλαβε το κόμμα του περί «πλαφόν» στον αριθμό προσφύγων που μπορεί να δεχτεί η Γερμανία, αλλά ότι συμφωνεί με τη θέση της CDU για την ανάγκη ενσωμάτωσης των νέων κατοίκων της χώρας.