Ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα στο Λος Άντζελες, στις ΗΠΑ, έκλεισε σήμερα υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας. Όπως μεταδίδει το Associated Press πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα στις ΗΠΑ καθώς εκεί φοιτούν 640.000 μαθητές και υπάρχουν περισσότερα από 900 σχολεία.

Η εκπρόσωπος του σχολικού συγκροτήματος Ellen Morgan ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στο συγκρότημα. Όλοι οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό καλούνται να παραμείνουν μακριά από την περιοχή.

Ο επιστάτης της περιοχής Ramon Cortines, είπε ότι εστάλη ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που απειλούσε «μαθητές σε πολλά σχολεία» και ότι πολλά σχολεία θα ελεγχθούν σήμερα, μεταδίδει η Huffigton Post. Ο ίδιος έκανε λόγο για «μια σπάνια απειλή» και πρόσθεσε ότι λόγω των συνθηκών καθώς γειτνιάζει με το San Bernardino, όπου πρόσφατα έγινε τρομοκρατικό χτύπημα, «εγώ ως επιστάτης δεν πρόκειται να ρισκάρω τη ζωή κανενός μαθητή». 

Όπως ανακοινώθηκε, η απειλή συνδέεται με μια διεύθυνση IP στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.

Η εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής περιφέρειας Σάνον Χάμπερ επισήμανε ότι η απειλή εστάλη μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιφέρειας και προέρχεται από μια διεύθυνση IP στη γερμανική πόλη.

Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη, η αστυνομία χαρακτήρισε «αναξιόπιστες» απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον σχολείων στην αμερικανική μεγαλούπολη στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Η απειλή έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το μακελείο με 14 νεκρούς στο Σαν Μπερναντίνο (Καλιφόρνια) που απέχει περίπου 100 χλμ από το Λος Άντζελες με δράστες ένα ζευγάρι που είχε δηλώσει πίστη στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με αξιωματούχους η αστυνομία του Λος Άντζελες και το FBI έχουν αναλάβει τις έρευνες.