Ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες εμφανίζεται ο Μαριάνο Ραχόι στην Ισπανία, λίγες ημέρες πριν τις κάλπες της Κυριακής. 

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι εμφανίζεται να κερδίζει τις εκλογές, υπολείπεται όμως πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε από το 2011.

Οι τρεις πολιτικοί αντίπαλοι του PP, οι παραδοσιακά αριστεροί Σοσιαλιστές (PSOE) και οι νεόκοποι όπως το φιλελεύθερο Ciudadanos και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos μάχονται στήθος με στήθος για τις επόμενες θέσεις, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Ραχόι αρνήθηκε να πει με ποιο από τα αντίπαλα κόμματα θα μπορούσε να συνεργαστεί, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι ακόμη πολύ ασαφής για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη.

«Θα δούμε ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη πολιτική υποστήριξη, και αυτό το κόμμα πρέπει να βρει μεγαλύτερη υποστήριξη ώστε να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση», είπε ο Ραχόι σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Ένας στους τρεις ψηφοφόρους που ρωτήθηκαν σε επίσημη δημοσκόπηση νωρίτερα αυτό τον μήνα είτε αρνήθηκαν να δηλώσουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν, είτε είναι αναποφάσιστοι, είτε σκέπτονται να απόσχουν.