Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, μπαίνει η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν, μετά τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter με εκτελέσεις από την ISIS.

Αυτό που έκανε έξαλλη την Λεπέν ήταν η ερώτηση ενός γάλλου δημοσιογράφου στην εκπομπή του με καλεσμένο ειδικό στο Ισλάμ, τον οποίο κάλεσε να σχολιάσει αν υπάρχουν συγκρίσεις ανάμεσα στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN).

Η Λεπέν αφού κάλεσε τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει σχολιάζοντας ότι είναι απαράδεκτος ο παραλληλισμός ανάμεσα στην ISIS και το FN ανέβασε στο Twitter μια σειρά από σκληρές φωτογραφίες με αποκεφαλισμούς από την οργάνωση.

twitter-tweet" lang="en">

Le parallèle fait ce matin par @JJBourdin_RMC entre #Daech et le #FN est un dérapage inacceptable. Il doit retirer ses propos immondes ! MLP

— Marine Le Pen (@MLP_officiel) December 16, 2015

Σε μία απ' αυτές διακρίνεται ένα αιμόρυφτο σώμα στο έδαφος με το κομμένο κεφάλι στην πλάτη, μια άλλη απεικονίζει ένα άνδρα να καίγεται μέσα σε κελί και μια τρίτη δείχνει ένα άτομο να το πατάει τανκ. Τα πρόσωπα κάποιων από τα θύματα μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν στις επίμαχες φωτογραφίες.

Για το θέμα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σχολίασε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι «τερατώδεις». Σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι «η κ. Λεπεν προκαλεί το δημόσιο διάλογο, πέφτει σε πολιτικό και ηθικό ατόπημα, και δεν σέβεται τα θύματα».

twitter-tweet" lang="en">

Monstrueuses photos. Mme Le Pen : incendiaire du débat public, faute politique et morale, non-respect des victimes... #FNhorsjeu

— Manuel Valls (@manuelvalls) December 16, 2015

Ακολούθως ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την αστυνομία να διεξάγει έρευνα, σχολιάζοντας ότι «αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν προπαγάνδα της ISIS και αντιπροσωπεύουν μια εξαθλίωση, ένα βδέλυγμα και μια πραγματική προσβολή για όλα τα θύματα της τρομοκρατίας».

These photos are "Daesh (Isis) propaganda and represent an abjection, an abomination and real insult for all the victims of terrorism."

Ο κοινωνιολόγος με εξειδίκευση στο Ισλάμ Samir Amghar και συγγραφέας του Salafism Today είπε ότι οι δύο ομάδες έχουν κάποιες κοινές αξίες, αν και φαίνονται ριζικά αντίθετες.

Ακολουθούν τα μηνύματα στο Twitter της Μαρίν Λεπέν (Πολύ σκληρές εικόνες)

twitter-tweet" lang="en">

.@JJBourdin_RMC, #Daesh c'est ÇA ! MLP pic.twitter.com/K48RIs7DGw

— Marine Le Pen (@MLP_officiel) December 16, 2015
twitter-tweet" lang="en">

.@JJBourdin_RMC, #Daesh c'est ÇA ! MLP pic.twitter.com/iodMqLeg5h

— Marine Le Pen (@MLP_officiel) December 16, 2015
twitter-tweet" lang="en">

.@JJBourdin_RMC, #Daesh c'est ÇA ! MLP pic.twitter.com/16o1fF2f72

— Marine Le Pen (@MLP_officiel) December 16, 2015