current views are: 5

17 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση06:01

Σε μυστικό κοιμητήριο κηδεύτηκαν οι δράστες του Σαν Μπερναρντίνο

Σε μια διακριτική τελετή σε άγνωστο κοιμητήριο παρουσία πρακτόρων του FBI κηδεύτηκαν ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, γεννημένος στις ΗΠΑ, και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών, από το Πακιστάν.

Δημοσίευση 06:01’

Σε μια διακριτική τελετή σε άγνωστο κοιμητήριο παρουσία πρακτόρων του FBI κηδεύτηκαν ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, γεννημένος στις ΗΠΑ, και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών, από το Πακιστάν.

Σε μια διακριτική τελετή σε άγνωστο κοιμητήριο παρουσία πρακτόρων του FBI κηδεύτηκαν ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, γεννημένος στις ΗΠΑ, και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών, από το Πακιστάν, που άνοιξαν πυρ σε ένα πάρτι γραφείου στο Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες, προκαλώντας το θάνατο 14 ατόμων και τον τραυματισμό 21. 

Το ζεύγος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία κατά την καταδίωξή τους μετά το μακελειό στις 2 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με έναν παρευρισκόμενο, η κηδεία ακολούθησε την ισλαμική παράδοση, με καθαρισμό των σορών και τύλιγμά τους σε λευκό ύφασμα. Ο παρευρισκόμενος καθώς και άλλο ένα άτομο εν γνώσει της κατάστασης, οι οποίοι ζήτησαν να μην αναφερθεί το όνομά τους από φόβο αντιποίνων, είπαν ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να βρουν οι συγγενείς το νεκροταφείο που δέχτηκε να κηδέψει το ζευγάρι, μακριά από το Σαν Μπερναρντίνο. Πολλά κοιμητήρια αρνήθηκαν από φόβο μήπως οι τάφοι βεβηλωθούν. 

Συνήθως οι μουσουλμάνοι κηδεύονται μέσα σε 24 ώρες από το θάνατό τους, αλλά συγγενείς και μέλη της κοινότητας περίμεναν ώσπου να παραδοθούν οι σοροί από την αστυνομία και να εκδόσει τις αναγκαίες άδειες το νεκροταφείο. 

Γύρω στα 10 άτομα παραβρέθηκαν στην κηδεία, αλλά πολλοί από το ισλαμικό τέμενος με το οποίο συνδεόταν ο Φαρούκ αρνήθηκαν να παραστούν. Ένα από τα άτομα αυτά είπε ανώνυμα στο Ρόιτερς, “Δεν τον συγχωρώ εγώ ο ίδιος”, αλλά, πρόσθεσε, “προσεύχομαι για να συγχωρεθεί, και εμείς οι μουσουλμάνοι ξέρουμε ότι ο Θεός είναι ελεήμων. Είναι όμως και δίκαιος”.

Ο Φαρούκ και η Μαλίκ άφησαν πίσω τους ένα κοριτσάκι έξι μηνών, το οποίο βρίσκεται υπό κρατική κηδεμονία από την ημέρα του μακελειού. Η αδερφή του Φαρούκ, Σαίρα, και ο σύζυγός της, Φαρχάν Χαν, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να υιοθετήσουν την ανηψιά τους.


σχετικα αρθρα