current views are: 4

17 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση21:40

Η Λεπέν απέσυρε από το Twitter τη φωτογραφία με το αποκεφαλισμένο πτώμα

Απέσυρε η Λεπέν από το Twitter τη φωτογραφία με την αποκεφαλισμένη σορό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, μετά και την έντονη αντίδραση του θύματος που απεικονιζόταν στην επίμαχη φωτογραφία.

Δημοσίευση 21:40’

Απέσυρε η Λεπέν από το Twitter τη φωτογραφία με την αποκεφαλισμένη σορό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, μετά και την έντονη αντίδραση του θύματος που απεικονιζόταν στην επίμαχη φωτογραφία.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων χθες με τις σκληρές φωτογραφίες από εκτελέσεις της ISIS, που ανήρτησε στο Twitter, απέσυρε σήμερα από τον προσωπικό της λογαριασμό τη φωτογραφία με την αποκεφαλισμένη σορό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

«Δεν ήξερα ότι ήταν η φωτογραφία του Τζέιμς Φόλεϊ. Είναι προσβάσιμη για όλους στο Google. Μαθαίνω σήμερα το πρωί ότι η οικογένειά του μου ζητεί να την αποσύρω. Ασφαλώς και την απέσυρα αμέσως», δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου. 

Οι γονείς του Φόλεϊ αγανάκτησαν με τη δημοσίευση της φωτογραφίας αυτής και ζήτησαν από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου να την αποσύρει αμέσως. «Έχουμε συγκλονιστεί από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ο Τζιμ για το πολιτικό όφελος της Λεπέν και ελπίζουμε ότι η φωτογραφία του παιδιού μας όπως και δύο ακόμη φωτογραφίες θα αποσυρθούν αμέσως», έγραψαν σε ανακοίνωση ο Τζον και η Νταϊάν Φόλεϊ.

Η Λεπέν είχε αναρτήσει αυτές τις τρεις φωτογραφίες που δείχνουν τις ωμότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύγκριση με το κόμμα της που έγινε από έναν γάλλο δημοσιογράφο.  

Αφού κάλεσε τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει σχολιάζοντας ότι είναι απαράδεκτος ο παραλληλισμός ανάμεσα στην ISIS και το FN ανέβασε στο Twitter μια σειρά από σκληρές φωτογραφίες με εκτελέσεις ανθρώπων από την οργάνωση.

Οι δύο άλλες φωτογραφίες, η μια από τις οποίες δείχνει την εκτέλεση του ιορδανού πιλότου τον οποίο έκαψαν ζωντανό στην αρχή του έτους οι τζιχαντιστές, παρέμεναν στο λογαριασμό της Μαρίν Λεπέν στο Twitter σήμερα το πρωί.

Στο μεταξύ, κατόπιν εντολής του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε σήμερα έρευνα για «μετάδοση βίαιων εικόνων».

«Όλη αυτή η επιχείρηση έχει στόχο να ξεχαστεί η αρχή της υπόθεσης αυτής, δηλαδή ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν σκανδαλώδεις και πρόστυχες συγκρίσεις μεταξύ του ΙΚ και του Εθνικού Μετώπου. Δεν τίθεται θέμα για μένα να επιτρέψω ποτέ οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου να συγκριθούν με μια οργάνωση βαρβάρων, δολοφόνων», αντέδρασε η Λεπέν.


σχετικα αρθρα