Το μαύρο κουτί του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24, που καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου από τουρκικά μαχητικά, ανοίχτηκε σήμερα στη Μόσχα μπροστά στις κάμερες, παρουσία δημοσιογράφων και διπλωματών.

Όπως δήλωσε ο Nikolai Primak, επικεφαλής της έρευνας που διεξήγαγε η ρωσική ομάδα δήλωσε ότι πληροφορίες της πτήσης φαίνεται ότι έχουν χαθεί.

Το ίδιο ανέφερε και ο συνταγματάρχης Andrei Semonov σημειώνοντας ότι η συσκευή έχει πάθει ζημιά από τον τουρκικό πύραυλο καθώς και από την πρόσκρουση στο έδαφος.

Κάποια από τα τσιπ μνήμης ήταν εμφανώς σπασμένα, μετέδωσε το Reuters.

Οι αξιωματούχοι θα προσπαθήσουν να αναλύσουν το περιεχόμενο μέσα στο Σαββατοκύριακο με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και τη Δευτέρα θα παρουσιάσουν το πόρισμά τους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε καλέσει περίπου 20 ρώσους και ξένους δημοσιογράφους για να παρακολουθήσουν σε τηλεδιάσκεψη το άνοιγμα του μαύρου κουτιού, το οποίο μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ροσίγια 24.

«Είναι η πρώτη φορά που ανοίγουμε ένα μαύρο κουτί σε απευθείας μετάδοση», σχολίασε στο Ροσίγια 24 ο πτέραρχος Σεργκέι Ντρόνοφ.

Από τους 14 διεθνείς εμπειρογνώμονες που προσκάλεσε η Μόσχα να παρευρεθούν στο άνοιγμα του μαύρου κουτιού, μόνον δύο, ένας Βρετανός και ένας Κινέζος, αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Δείτε το βίντεο