Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, τονίζοντας ότι υποστηρίζει την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας.
 
Η Κίνα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και , τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, ο οποίος δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια κοινά αποδεκτή λύση στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο Κινέζος υπουργός είχε συνομιλίες στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στο θέμα των εγγυήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουσουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε τον ουσιώδη ρόλο της Κίνας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, που θα περιλαμβάνονται σε ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού

Στις συνομιλίες στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών οι δύο υπουργοί συζήτησαν σειρά θεμάτων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμβάθυνση της πρακτικής συνεργασίας Κύπρου-Κίνας και στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας με την Κύπρο στον τομέα της ναυτιλίας, στην κατασκευή λιμανιών και οικοδόμησης βιομηχανικών περιοχών γύρω από τα λιμάνια.

Αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική προώθησης τεχνογνωσίας και υψηλής τεχνολογίας για τις υποδομές, μετά τη λύση του Κυπριακού, και στην ανάπτυξης της συνεργασίας στον τομέα των υδρογονθράκων.

Ο Γουάνγκ Γι κατέθεσε πρόταση για συνεργασία στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι η Κύπρος απορροφώντας το 1% των κινέζων τουριστών θα μπορούσε να υποδεχθεί 1,2 εκατ. τουρίστες. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεργασία στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, τονίζοντας τη ζήτηση που έχουν στη χώρα του το κυπριακό ελαιόλαδο και το κρασί.

Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος στηρίζει την πρωτοβουλία της Κίνας για τον δρόμο του μεταξιού, και βλέπει συγκεκριμένες προοπτικές συνεργασίας. Απτό δείγμα στη δέσμευση της Κύπρου στην πρωτοβουλία αυτή αποτελεί, όπως είπε ο κ. Κασουλίδης, η υποβολή αίτησης για περιφερειακό μέλος της ASIAN.