Δώδεκα πρόσφυγες που πέρασαν στη Γερμανία έχουν πλαστά συριακά διαβατήρια, όμοια με εκείνα των βομβιστών του Παρισιού, υποστηρίζει η εφημερίδα Bild

Οι γερμανικές αρχές απέφυγαν πάντως να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες της εφημερίδας. Τα συριακά διαβατήρια που επέδειξαν στις αρχές «περίπου 12 μετανάστες» διέθεταν «τα ίδια πλαστά στοιχεία» με εκείνα των δύο καμικάζι των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, γράφει η Bild επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Πρόκειται για κανονικά διαβατήρια που κλάπηκαν το 2013 στη Ράκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία και κατόπιν πλαστογραφήθηκαν.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι γερμανικές αρχές έχουν χάσει τα ίχνη των προσφύγων αυτών οι οποίοι μπήκαν στη Γερμανία, δείχνοντας τα διαβατήρια, πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Οι πρόσφυγες δεν έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα, όμως οι αρχές διατήρησαν στο αρχείο τους αντίγραφα των διαβατηρίων.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας μόνο ότι οι αρχές γνωρίζουν τους κινδύνους. «Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες μεταναστευτικές ροές προς τη Γερμανία, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μεταξύ των προσφύγων μπορεί να βρίσκονται και άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου, εγκληματίες πολέμου, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων ή πρόσωπα με εξτρεμιστικές απόψεις», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιοχάνες Ντίμροτ.