Τον θάνατο  2.132 ανθρώπων, εκ των οποίων το ένα τρίτο ήταν άμαχος πληθυσμός, έχουν προκαλέσει οι αεροεπιδρομές των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο γιατρών και ακτιβιστών στη Συρία, ανέφερε ότι έχει καταγράψει τους θανάτους 710 πολιτών. Από αυτούς, 161 ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών και 104 ήταν γυναίκες.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων της Μόσχας στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν σκοτωθεί από τα πλήγματα αυτά 598 μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και περισσότεροι από 824 μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη χώρα αλλά και άλλων ανταρτικών οργανώσεων.

Και ενώ η Ρωσία υποστηρίζει ότι παρενέβη στον πόλεμο της Συρίας έχοντας ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή η Δύση και η συριακή αντιπολίτευση την κατηγορούν ότι επικεντρώνει τους βομβαρδισμούς της στους μετριοπαθείς αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.