Ευρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις σε ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος διατηρεί ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις αμέτρητες αντιπαραθέσεις που πυροδότησε με τις δηλώσεις του σχετικά με τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και άλλους υποψηφίους στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο, όπως τη Χίλαρι Κλίντον.

Πριν από έναν μήνα, ο Τραμπ συγκέντρωνε κατά μέσο όρο ποσοστό 27,5% στην πρόθεση ψήφου στους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενώ ο μέσος όρος που συγκέντρωσε την Τετάρτη έχει ανέλθει στο 35,1%, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics.

Μία νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN δίνει ποσοστό 39% στην πρόθεση ψήφου στον δισεκατομμυριούχο υποψήφιο, εντυπωσιακό προβάδισμα δεδομένου ότι ο μεγιστάνας αντιμετωπίζει άλλους 12 αντιπάλους. 

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεύτερος στην κατάταξη υποψήφιος, γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, έχει να καλύψει μια διαφορά 18 εκατοστιαίων μονάδων. Ακολουθούν ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο (10%) και ο συνταξιούχος νευροχειρούργος Μπεν Κάρσον (10%), η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.