Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες ότι αυτός και η σύζυγός του Μισέλ προσεύχονται για τους κατατρεγμένους χριστιανούς καθώς προετοιμάζεται ο εορτασμός των Χριστουγέννων παγκόσμια. 

Υπογραμμίζοντας ότι η κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μερικών περιοχών σημαίνει ότι οι χριστιανοί που ζουν εκεί θα αναγκαστούν να εκφράσουν τα πιστεύω τους και να γιορτάσουν με διακριτικότητα, ο Ομπάμα είπε σε δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος,

"Σε μερικές περιοχές της Μέσης Ανατολής όπου οι καμπάνες εκκλησιών έχουν σημάνει για αιώνες τη μέρα των Χριστουγέννων, φέτος θα μείνουν σιωπηλές. Αυτή η σιωπή αποτελεί τραγική μαρτυρία για τις ωμές πράξεις βιαιοπραγίας που έχουν υποστεί οι κοινότητες αυτές από το ISIL" (το ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους το οποίο ελέγχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ). 

Στο μήνυμα που έστειλε από την Χαβάη, ο Ομπάμα είπε ότι ενώ αυτός και η σύζυγός του ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα την Παρασκευή, έχοντας "πάντα στο νου" το ότι "πολλοί από τους χριστιανούς ομόθρησκούς μας δεν χαίρονται του ίδιου δικαιώματος" να γιορτάσουν ανοιχτά. "Έχουμε στην καρδιά μας και το νου μας ιδιαίτερα εκείνα τα άτομα που έχουν εξαναγκαστεί σε φυγή από τις πατρογονικές τους εστίες από την απερίγραπτη βία και τις διώξεις", είπε. 

Παραθέτοντας τα λόγια από κάλαντα Χριστουγέννων, είπε, "Το Λάθος θα αποτύχει/Το Σωστό θα επικρατήσει,/Με επί γης ειρήνη/Εν ανθρώποις ευδοκία".