Προσωρινή ανακούφιση για την 14χρονη Παλαιστίνια που τον περασμένο Ιούλιο έβαλε τα κλάματα στη γερμανική τηλεόραση όταν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ της είπε ότι πως η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται όποιον θέλει να ζήσει εκεί, αφού πήρε άδεια παραμονής μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ!», γράφει σε σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της η εφημερίδα Bild, προσθέτοντας πως η Ριμ Σαχουίλ διαπρέπει στο σχολείο και πως οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.

Η Μέρκελ χάιδεψε την Σαχουίλ στην πλάτη, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια από τους επικριτές της που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας. Ένα βιντεοκλίπ από το στιγμιότυπο αυτό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιούργησε το hashtag #merkelstreichelt (μέρκελχάδια).

Το δημοσίευμα επικαλείται το γραφείο μετανάστευσης στην πόλη Ροστόκ της βόρειας Γερμανία, αν και στο Reuters δεν διασταύρωσε κάποιος την πληροφορία.

«Είμαι ευχαριστημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ», δήλωσε στη Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και συμπλήρωσε ότι «η περίοδος αβεβαιότητας έχει τελειώσει και μπορεί να μείνει εδώ».