Τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε σήμερα στον ισπανικό θύλακα της Θεούτα στην δυτική Αφρική.

Ειδικότερα εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να φθάσουν κολυμπώντας ή σκαρφαλώνοντας στο συνοριακό φράχτη, και δύο μεταξύ αυτών πνίγηκαν, σύμφωνα με τον ισπανικό Ερυθρό Σταυρό και επίσημη μαροκινή πηγή.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Ερυθρό Σταυρό, 185 μετανάστες έφθασαν στον ισπανικό θύλακα από το Μαρόκο. Πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους και 12 χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Νωρίς το πρωί, μετανάστες σκαρφάλωσαν στον φράχτη στο ψηλότερο σημείο του οποίου υπάρχει αγκαθωτό συρματόπλεγμα κοντά στο Μπενζού, στο βόρειο τμήμα του εδάφους, διασχίζοντας έτσι το σύνορο, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ταυτόχρονα, άλλοι 200 προσπαθούσαν να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα κολυμπώντας από τις ακτές του Μαρόκου, μετέδωσε το επίσημο μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP. Οι μαροκινές αρχές σταμάτησαν 104 μετανάστες και περισυνέλεξαν δύο πτώματα από τη θάλασσα, κοντά στα σύνορα.

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ρούχα και παπούτσια στους μετανάστες που κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα και οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν τραυματιστεί. Δώδεκα νοσηλεύονται με υποθερμία, κατάγματα και τραύματα που χρειάζονταν ράμματα.