Τραγικό τέλος βρήκε ο ιδιοκτήτης του ορυχείου που είχε καταρεύσει τα Χριστούγεννα στην ανατολική Κίνα, πηδώντας σε ένα πηγάδι, κατά την διάρκεια των προσπαθειών διασωσης των εργαζομένων. 

Τα κινεζικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αυτοκτονία, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua να αναφέρει ότι ο Ma Congbo, πρόεδρος της εταιρείας Yurong, πήδηξε μέσα στο πηγάδι.

Από τους 29 ανθρακωρύχους που φέρεται να εργάζονται, όταν το ορυχείο κατέρρευσε στην επαρχία Shandong το πρωί της Παρασκευής, ένας έχει πεθάνει, τέσσερις κατάφεραν να διαφύγουν και επτά άλλοι έχουν διασωθεί.

Το Xinhua αναφέρει ότι περισσότεροι από 700 διασώστες προσπαθούν να διασώσουν τους 17 εργαζόμενους που εξακολουθούν να παραμένουν παγιδευμένοι στις σήραγγες, αλλά οι προσπάθειες παρεμποδίζονται από πτώση βράχων.

Η αιτία της κατάρρευσης είναι ακόμα ασαφής και παραμένει υπό διερεύνηση, ενώ η επαρχιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει ορυχείων γύψου να αναστείλει τη λειτουργία του ορυχείου για ελέγχους ασφαλείας.

Τα κινεζικά ορυχεία είναι από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, λόγω των χαλαρών κανονισμών και τους ανεπαρκείς διαδικασίες λειτουργίας.