Μάχη με τις φλόγες δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες στη βόρεια Ισπανία καθώς σήμερα μαίνονται περίπου 120 δασικές πυρκαγιές, κυρίως στην Κανταβρία και τις Αστούριες.

Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιφέρεια της Κανταβρίας όπου περίπου 80 πυρκαγιές ήταν σε εξέλιξη εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. 

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι σε ορισμένες περιοχές πνέουν με ταχύτητα έως και 130 χιλιομέτρων την ώρα ενώ στη εξάπλωση των πυρκαγιών, που έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα, συμβάλλουν και οι υψηλές θερμοκρασίες γι'αυτήν την εποχή και η απουσία υγρασίας.

Στις Αστούριες, οι πυροσβέστες αγωνίζονταν σήμερα το πρωί για την κατάσβεση 38 δασικών πυρκαγιών, εκ των οποίων οι 31 έχουν τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής αυτής.

Άλλες δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν πιο ανατολικά, στην Ναβάρα. Πρόκειται για αναζωπύρωση πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί πριν από αρκετές ημέρες και είχαν τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δεν είχαν σβηστεί, γνωστοποίησε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Από το κύμα πυρκαγιών που πλήττει τον ισπανικό βορρά έχει χάσει τη ζωή του ένας πιλότος, το ελικόπτερο το οποίο χειριζόταν συνετρίβη την περασμένη Παρασκευή, και έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 540.000 στρέμματα δασικής έκτασης και αγροτεμαχίων.