Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ήταν το πρόσωπο που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή το 2015, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στην ίδια λίστα φιγουράρουν ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή της Μέρκελ δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς ήδη το TIME την έχει ανακηρύξει πρόσωπο του 2015, για την πολιτική της απέναντι στο προσφυγικό.

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι ότι στο top 10 του Γαλλικού Πρακτορείου συμπεριλαμβάνονται ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης βρίσκονται στην όγδοοη θέση, καθώς σύμφωνα με το AFP συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας, οι εργαζόμενοι του AFP κατέταξαν τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και στην τρίτη θέση τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι κάτοικοι του Παρισιού, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν να βγουν στους δρόμους μετά την φονική επίθεση στο Charlie Hebdo αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου.