Δύο άτομα, τα οποία φέρεται να ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνέλαβαν οι βελγικές αρχές. Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες θα χτυπούσαν στόχο με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια ερευνών σε Βρυξέλλες και Λιέγη, προσήχθησαν συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων τα δύο συνελήφθησαν.

Οι αρχές εντόπισαν στρατιωτικό ρουχισμό και προπαγανδιστικά υλικό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, χωρίς ωστόσο, να βρεθούν όπλα ή εκρηκτικές ύλες. 

«Η έρευνά μας αποκάλυψε σοβαρές απειλές μιας επίθεσης σε συμβολικά σημεία στις Βρυξέλλες κατά τους εορτασμούς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», ανέφερε σε δήλωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έρευνες δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων την περίοδο των εορτών. 

Μάλιστα, η αστυνομία της Βιέννης προειδοποίησε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι υπάρχει πιθανότητα για επίθεση με πυροβολισμούς ή με βόμβες στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά.