current views are: 4

29 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:35

Οδηγίες του ISIS για τον… βιασμό γυναικών!

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η εξαιρετικά λεπτομερής φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) που έχουν εκδώσει θεολόγοι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για τη μεταχείριση των αιχμάλωτων γυναικών. 

Δημοσίευση 12:35’

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η εξαιρετικά λεπτομερής φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) που έχουν εκδώσει θεολόγοι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για τη μεταχείριση των αιχμάλωτων γυναικών. 

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η εξαιρετικά λεπτομερής φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) που έχουν εκδώσει θεολόγοι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για τη μεταχείριση των αιχμάλωτων γυναικών

Η φάτουα αρ. 64 ρυθμίζει πότε οι «ιδιοκτήτες» γυναικών-σκλάβων της οργάνωσης μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί τους, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό που αποκαλούν «βιαιότητα στη μεταχείριση αιχμαλωτισμένων θηλυκών».

Η φάτουα έχει ισχύ νόμου και υπερβαίνει τις μέχρι σήμερα γνωστές γνωμοδοτήσεις για το θέμα, ρίχνοντας φως στον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση προσπαθεί να επανερμηνεύσει θεολογικές διδαχές αιώνων για να νομιμοποιήσει τη δουλεία γυναικών στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ.

Το κείμενο περιλαμβάνεται σε τεράστιο όγκο εγγράφων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά ηγετικού στελέχους του ισλαμικού κράτους τον Μάιο.

Μεταξύ των θρησκευτικών κανόνων που περιλαμβάνει η φάτουα υπάρχει η απαγόρευση σε πατέρα και γιο να έχουν σεξουαλική επαφή με την ίδια σκλάβα. Απαγορεύεται επίσης σε έναν ιδιοκτήτη μητέρας και κόρης να έχει σχέσεις και με τις δύο. Επίσης απαγορεύεται στους συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της διότι θεωρείται ως «μέρος συνιδιοκτησίας».

Η φάτουα αρ.64, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2015, εκδόθηκε από την Επιτροπή Έρευνας και Φάτουα του Ισλαμικού Κράτους και κωδικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μαχητών του ΙΚ και των γυναικών σκλάβων τους για πρώτη φορά, επεκτείνοντας την οδηγία που είχε εκδοθεί από την οργάνωση το 2014 για τη μεταχείριση των σκλάβων.

Η φάτουα αρχίζει με μία ερώτηση:

Ορισμένοι από τους αδελφούς έχουν διαπράξει παραβιάσεις στο θέμα της μεταχείρισης των γυναικών σκλάβων. Αυτές οι παραβιάσεις δεν είναι επιτρεπτές από το νόμο της Σαρία, διότι αυτοί οι κανόνες δεν έχουν προσαρμοσθεί κατά το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν προειδοποιήσεις σχετικές με το θέμα αυτό;

Στη συνέχεια διατυπώνει 15 εντολές, προχωρώντας σε λεπτομερείς περιγραφές:

Εάν ένας ιδιοκτήτης θηλυκιάς σκλάβας, που έχει κόρη κατάλληλη για σεξουαλική συνεύρεση, έχει σεξουαλικές σχέσεις με την τελευταία, δεν του επιτρέπεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη μητέρα της και αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη. Εάν έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη μητέρα, τότε δεν επιτρέπεται να συνευρεθεί με τη κόρη και αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη.

Επιπλέον, η φάτουα καλεί τους ιδιοκτήτες γυναίκας σκλάβας «να δείχνουν συμπόνοια προς αυτήν, να είναι ευγενικοί μαζί της, να μη τις ταπεινώνουν και να μην τους αναθέτουν δουλειές που δεν μπορούν κάνουν». Ένας ιδιοκτήτης δεν πρέπει πουλά μία σκλάβα σε άτομο που ξέρει ότι θα την κακομεταχειρισθεί.


σχετικα αρθρα