Μια νέα καταιγίδα απειλεί να φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη χτυπηθεί από πλημμύρες.

Η καταιγίδα Φρανκ αναμένεται να ξεσπάσει απόψε το βράδυ με την Κάμπρια και τη νότια και κεντρική Σκωτία να κινδυνεύουν περισσότερο.

Ήδη από την μετεωρολογική υπηρεσία έχουν εκδοθεί εννέα σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρα στην Αγγλία και την Ουαλία, κυρίως στο Γιορκ το οποίο πλημμύρισε το περασμένο Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης μετά τη φυσική καταστροφή στη βόρεια Αγγλία, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Rory Stewart σε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 4 προειδοποίησε τους κατοίκους ότι πρέπει να προετοιμαστούν καθώς η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη την Τετάρτη και την Πέμπτη. 

Στο μεταξύ ακόμα μια τεράστια τρύπα άνοιξε σε κεντρικό δρόμο στη Βόρεια Ιρλανδία χθες το απόγευμα λόγω της καταιγίδας.

Στη Σκωτία αναμένεται να πέσει περισσότερη βροχή απ' ό,τι μέσα σε ένα ολόκληρο μήνα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και να πλημμυρίσουν περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας. 

Και η Ουαλία όμως προετοιμάζεται για σφοδρές βροχοπτώσεις.