Ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι συνδεόταν με την επίθεση στο Παρίσι σκοτώθηκαν σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρια και το Ιράκ

Ένας εκ των νεκρών είναι ο Τσαράφ αλ Μουαντάν, που είχε δεσμούς με την εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Ακόμη ένας νεκρός ήταν ο Αμπντούλ Καντέρ Χακίμ που συντόνιζε τις εξωτερικές επιθέσεις του ΙΚ και είχε και αυτός δεσμούς με το δίκτυο που οργάνωσε τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. 

«Τον τελευταίο μήνα σκοτώσαμε δέκα στελέχη της ηγεσίας του ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε, η παλαιότερη ονομασία του ΙΚ) με στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα, ανάμεσά τους πολλούς που εμπλέκονταν στον σχεδιασμό επιθέσεων στο εξωτερικό, μερικοί από τους οποίους συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι», ανέφερε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του συνασπισμού ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. «Άλλοι κατάρτιζαν σχέδια για νέες επιθέσεις εναντίον της Δύσης».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα στελέχη του ΙΚ που σκοτώθηκαν ήταν ένας φίλος του Σαμί Αμιμούρ, ενός από τους καμικάζι που διέπραξαν τη σφαγή στο Μπατακλάν, που είχε πάει στη Συρία τον Αύγουστο του 2013, αφού είχε διαταχθεί έρευνα σε βάρος του στη Γαλλία αλλά είχε απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους, κατά τον Ουόρεν.