Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο ετοίμαζε ζευγάρι φανατικών μουσουλμάνων που συνελήφθη στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Daily Mail πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρίμαν και την 24χρονη σύζυγό του, Σάνα Αχμέντ Καν, οι οποίοι σχεδίαζαν να ανατινάξουν το εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο ή έναν σταθμό του μετρό. 

Και δύο κρίθηκαν ένοχοι για το γεγονός ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια φονική επίθεση, επηρεασμένοι από το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει βρετανική εφημερίδα. Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, ικανές να φτιάξουν βόμβα που θα προκαλούσε πολλά θύματα, ενώ σύμφωνα με την Daily Mail έκαναν δοκιμές με αυτοσχέδιες βόμβες στον κήπο του σπιτιού τους.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ένα μεγάλο ποσοστό των Βρετανών εκφράζει φόβους για τρομοκρατικές επιθέσεις σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 74% των Βρετανών πιστεύει πως μια σημαντική τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανό να διαπραχθεί στην Βρετανία μέσα στο 2016, λαμβανομένων υπόψη της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης και του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία.

Το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του περασμένου έτους, όταν μόλις το 49% των Βρετανών πίστευε πως μια τρομοκρατική επίθεση ήταν πιθανό να συμβεί μέσα στο 2015.

Η έρευνα επίσης κατέδειξε πως οι περισσότεροι πολίτες αναμένουν μια κλιμάκωση στην εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο της Συρίας, με το 58% να πιστεύει πως κάποια στιγμή μέσα στο 2016 θα αποσταλούν χερσαία στρατεύματα.