Τις εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου αποφάσισε να ακυρώσει ο δήμος των Βρυξελλών εξαιτίας «τρομοκρατικής απειλής».

Παράλληλα, ακυρώθηκε το σόου με πυροτεχνήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα. Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ είπε ότι η απόφαση ελήφθη στη βάση πληροφοριών που έφτασαν στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Την Τρίτη, Βέλγοι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για τον σχεδιασμό επιθέσεων την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς πολλοί από τους δράστες της επίθεσης είχαν ως βάση το Βέλγιο. Ο δήμαρχος της πόλης Ιβάν Μαγιέρ είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTBF: «Μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών αποφασίσαμε να μην πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί το βράδυ της Πέμπτης».

Οι Αρχές του Παρισιού από την πλευρά τους αποφάσισαν να μειώσουν τον χρόνο ενός σόου φωτός στην Αψίδα του Θριάμβου που πρόκειται να λάβει χώρα με την αλλαγή του χρόνου, ενώ ακυρώνουν το σόου πυροτεχνημάτων που είχαν προγραμματίσει.

Περίπου 11.000 στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης (2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι), ενώ θα επιβληθούν περιορισμοί στην πώληση αλκοόλ.

Η δήμαρχος της πόλης Αν Χινταλγκό είπε ότι η νέα χρονιά θα γιορταστεί σε μία ατμόσφαιρα «νηφαλιότητας και σύμπνοιας».