current views are: 6

31 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:02

Ακυβέρνητη πλατφόρμα κατευθύνεται προς την εξέδρα του κοιτάσματος Valhall στη Β. Θάλασσα

Εντολή να εκκενωθεί πλήρως η εξέδρα του κοιτάσματος Valhall στη Βόρεια Θάλασσα προς την οποία κατευθύνεται ακυβέρνητη πλατφόρμα έδωσε η εταιρεία BP.

Δημοσίευση 10:02’

Εντολή να εκκενωθεί πλήρως η εξέδρα του κοιτάσματος Valhall στη Βόρεια Θάλασσα προς την οποία κατευθύνεται ακυβέρνητη πλατφόρμα έδωσε η εταιρεία BP.

Εντολή να εκκενωθεί πλήρως η εξέδρα του κοιτάσματος Valhall στη Βόρεια Θάλασσα προς την οποία κατευθύνεται ακυβέρνητη πλατφόρμα έδωσε η εταιρεία BP. Νωρίτερα η πετρελαϊκή εταιρεία απομάκρυνε με ελικόπτερο 150 από τους εργαζόμενους, ενώ 85 παρέμεναν στις θέσεις τους. 

Ωστόσο διακόπησαν οι εργασίες άντλησης και απομακρύνθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι καθώς η γιγάντια πλατφόρμα κατευθύνεται εκτός ελέγχου προς την εξέδρα. 

Οι κάβοι ρυμούλκησης της πλατφόρμας, η οποία είναι μήκους 110 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων, έσπασαν λόγω της κακοκαιρίας χθες το βράδυ εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων, καθώς κατευθυνόταν προς τη Νορβηγία. 

“Η πλατφόρμα κινείται πλέον ακυβέρνητη πιο αργά και η πορεία της έχει εξελιχθεί προς πιο ευνοϊκή κατεύθυνση”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιαν-Ερικ Γκίρμο, εκπρόσωπος της BP Νορβηγίας, στις 10.30 ώρα Ελλάδος. Ρυμουλκό που προσπάθησε να σταθεροποιήσει την πλατφόρμα απέτυχε, διότι η θύελλα κατέστησε την αποστολή του πολύ επικίνδυνη.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ένα μεγάλο κύμα έπληξε μια εξέδρα γεώτρησης που ανήκε σε εταιρεία γεωτρήσεων της Κίνας στο υπεράκτιο κοίτασμα πετρελαίου Τρολ έξω από τις ακτές της Νορβηγίας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δύο άλλων. 


σχετικα αρθρα