Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τα πυρά από τα οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 11 χθες κοντά σε τουριστική περιοχή του Νταγκεστάν, ανακοίνωσε σήμερα το SITE, ένα αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ιστοτόπων των φανατικών ισλαμιστών.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ, οι πολεμιστές του Χαλιφάτου κατάφεραν να επιτεθούν στους εργαζόμενους των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας στην πόλη του Ντερμπέντ στο νότιο Νταγκεστάν», σύμφωνα με μήνυμα που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο επικαλείται το SITE Intelligence Group.

«Ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν. Οι μουτζαχεντίν του Χαλιφάτου ξαναέθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη βάση τους χωρίς απώλειες», προστίθεται στο μήνυμα.

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη σε μια ομάδα ανθρώπων που βρισκόταν κοντά στα τείχη του κάστρου του Ντερμπέντ –το οποίο καταχωρήθηκε το 2003 στον κατάλογο της Unesco με τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς– προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 11.

Σύμφωνα με πηγή που ρώτησε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι διέφυγαν, ήταν τρεις μαχητές από το Ντερμπέντ, οι οποίοι έχουν διαπράξει ήδη μια σειρά από επιθέσεις, μεταξύ των οποίων μία στα μέσα Δεκεμβρίου κατά την οποία άνοιξαν πυρ εναντίον εργαζομένων στο ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Μια άλλη πηγή δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι ο νεκρός και τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες εργάζονταν στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB.