Ακόμη έξι υπόπτους συνέλαβε σήμερα η βελγική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνάς της για τις απειλές για διάπραξη επιθέσεων στις Βρυξέλλες κατά τους εορτασμούς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, στην οποία διευκρινίζεται ότι επτά έρευνες έγιναν σήμερα το πρωί για την υπόθεση αυτή, σε διάφορες συνοικίες των Βρυξελλών και της ευρύτερης περιοχής της βελγικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές των Βρυξελλών ματαίωσαν και τις καθιερωμένες εκδηλώσεις με τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επικαλούμενες φόβους για μια επίθεση. Δικαστής δήλωσε ότι θα αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα παρατείνει την κράτηση των έξι που συνελήφθησαν σήμερα.

Για τους άλλους δύο υπόπτους που είχαν συλληφθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι οποίοι κατονομάστηκαν ως ο 30χρονος Σαΐντ Σ. και ο 27χρονος Μοχάμεντ Κ., αποφασίστηκε να παραταθεί η προσωρινή κράτησή τους μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους ότι απειλούσαν να διαπράξουν μια τρομοκρατική επίθεση, διευκρίνισαν εισαγγελείς.