current views are: 8

31 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:39

Ο πλανήτης υποδέχεται το 2016 – Εντυπωσιακές εικόνες

Με τον δικό τους τρόπο υποδέχονται οι πολίτες του κόσμου τον νέο χρόνο. Από τη Νέα Υόρκη στην Ελβετία και από το Μπαλί στο Κιργιστάν οι άνθρωποι γιορτάζουν περιμένοντας το 2016 ενώ ήδη το υποδέχθηκαν στην Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία.

Δημοσίευση 13:39’

Με τον δικό τους τρόπο υποδέχονται οι πολίτες του κόσμου τον νέο χρόνο. Από τη Νέα Υόρκη στην Ελβετία και από το Μπαλί στο Κιργιστάν οι άνθρωποι γιορτάζουν περιμένοντας το 2016 ενώ ήδη το υποδέχθηκαν στην Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία.

Με τον δικό τους τρόπο υποδέχονται οι πολίτες του κόσμου τον νέο χρόνο.  Από τη Νέα Υόρκη στην Ελβετία και από το Μπαλί στο Κιργιστάν οι άνθρωποι γιορτάζουν περιμένοντας το 2016 ενώ ήδη το υποδέχθηκαν στην Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία. Πρώτοι υποδέχθηκαν το νέο έτος τα νησιά Σαμόα και Κιριμπάτι, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Το Κιριμπάτι, ένα νησάκι στον Ειρηνικό Ωκεανό, ήταν αυτό που υποδέχθηκε πρώτο τη νέα χρονιά και ακαλούθησε η Σαμόα και έπειτα η  Νέα Ζηλανδία με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο.

Τις πρώτες ώρες του μετρά το 2016 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τους πολίτες να γιορτάζουν τον ερχομό του νέου έτους κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.

Το κεντρικό σημείο των εορτασμών στο Χονγκ Κονγκ ήταν το Λιμάνι της Βικτόρια, όπου έλαβε χώρα ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων με θέμα την «αγάπη και τη χαρά».

Εντυπωσιακοί ήταν οι εορτασμοί και στην Κίνα. 

Οκτακόσια περίπου χιλιόμετρα μακριά, στην Ταϊβάν, ένας καταρράκτης πυροτεχνημάτων ξεχύθηκε από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας, τον Ταϊπέι 101, όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα.

Στη Νότια Κορέα, ο κόσμος γιόρτασε στο πάρκο ειρήνης Ιμτζινγκάκ της πόλης Πατζού, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη χώρα από τη Βόρεια Κορέα.

Στην Ιαπωνία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τον μεγαλόπρεπή Πύργο του Τόκιο, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, απελευθέρωσαν πολύχρωμα μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο, τα οποία φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό. Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της πόλης γράφουν μέσα σε κάρτες τις ευχές τους και στη συνέχεια τις βάζουν μέσα σ’ αυτά τα μπαλόνια, στέλνοντάς τις στα ουράνια αποχαιρετώντας τη χρονιά που φεύγει.

Δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό στον ουρανοξύστη Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Με φαντασμαγορικό τρόπο υποδέχτηκε το νέο έτος και η Ινδονησία. Τα πυροτεχνήματα στην Τζακάρτα έκαναν την νύχτα ημέρα. 

Την ίδια ώρα σε άλλες χώρες προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον νέο χρόνο.

Κάποιοι γενναίοι χειμερινοί κολυμβητές αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Moosseedorf στο Μουσέ της Ελβετίας, για το καθιερωμένο τους μπάνιο την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Επισκέπτες παρακολουθούν τις προετοιμασίες για την υποδοχή του νέου έτους στο Meiji Shrine στο Τόκιο. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να επισκεφθούν το συγκεκριμένο ιερό τις πρώτες τρεις μέρες του νέου έτους για να προσευχηθούν για υγεία και οικονομική ευημερία και όποια άλλη ευχή θέλουν να κάνουν.

Πρωτοχρονιάτικη παρέλαση στο Μπαλί, στην Ινδονησία.

Φωτογράφοι στις επάλξεις αναμένοντας να απαθανατίσουν τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν.

O αντίστοιχος Άι Βασίλης της σλαβικής κουλτούρας με ένα κοριτσάκι στο πάρκο Bishkek, στο Κιργιστάν.

Οι μαθητές ενός σχολείου στη χειμερινή πρωτεύουσα της Ινδίας, το Κασμίρ, υποδέχονται το 2016, σχηματίζοντας τον αριθμό του νέου έτους με τα σώματά τους στο προαύλιο του σχολείου τους.

Ο ινδός καλλιτέχνης Harwinder Singh Gill έφτιαξε ένα έργο τέχνης για το 2016 φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από λαχανικά.

Πλήθος κόσμου περνά από την πλατεία Times Square στη Νέα Υόρκη όπου συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή του νέου έτους. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο παρακολουθούν το πάρτι της πόλης με το διάσημο «Ball Drop».


σχετικα αρθρα