Οι αρχές στις ΗΠΑ συνέλαβαν έναν 25χρονο φερόμενο υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος σχεδίαζε να κάνει ένοπλη επίθεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς σε μπαρ στην πόλη Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Στον συλληφθέντα απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι προσπάθησε να δώσει στήριξη με υλικό και πόρος στο ISIS

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) εμπόδισε τον Εμάνιουελ Λούτσμαν να σκοτώσει πολίτες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», ανέφερε ένας ειδικός πράκτορας του FBI που έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση, ο Άνταμ Κόεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι «το FBI εξακολουθεί να ανησυχεί για ανθρώπους στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να εμπνεύσουν πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να διαπράξουν βίαιες ενέργειες εκεί όπου ζουν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με την καταγγελία, ως προσπάθεια να δώσει υποστήριξη στο ISIS ο συλληφθέντας σχεδίασε να σκοτώσει αθώους πολίτες την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφερε ο βοηθός εισαγγελέας σε δήλωσή του.