Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο ξενοδοχείο The Address Hotel στο Ντουμπάι​, κοντά στον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, η οποία ωστόσο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι εορτασμοί για την αλλαγή του έτους πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών, ένα άτομο σκοτώθηκε από καρδιακή προσβολή λόγω της ταραχής που προκάλεσε το περιστατικό, ενώ ακόμα 15 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 14 ελαφρά. Ωστόσο νοσηλευτής που μίλησε στο Reuters υποστήριξε ότι ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 60.

Το ξενοδοχείο και το οικιστικό συγκρότημα που στεγάζονται στο κτήριο έχουν συνολικά 200 δωμάτια και 600 διαμερίσματα.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το κτίριο εκκενώθηκε επιτυχώς, όπως επίσης και ένα εμπορικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα στο σημείο της πυρκαγιάς. Επί τόπου ενεργεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστών ώστε να κατασβεστεί πλήρως η πυρκαγιά, ωστόσο από το εσωτερικό του ουρανοξύστη ακούγονται εκρήξεις. 

 
Dubai Hotel Fire

Footage captures early stages of Dubai hotel fire, said to have started around 20th floor before engulfing building. Latest updates here: trib.al/zo7G4Ur

Posted by Sky News on Thursday, 31 December 2015

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο gulfnews.com, η φωτιά που εκδηλώθηκε στον 52ο όροφο του κτιρίου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Τα αίτια της παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα μπαλκόνια στον 52ο όροφο του κτηρίου και εξαπλώθηκε γρήγορα.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης η αλλαγή του έτους διεξήχθη κανονικά και εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα από τον διπλανό ουρανοξύστη Burj Khalifa, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στα social media.