Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές τη φωτογραφία του δράστη του μακελειού στην καφετέρια του Τελ Αβίβ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη οκτώ. 

Οι αρχές αναζητούν τον 31χρονο Νασχάντ Μιλχέμ ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «ο χαμογελαστός δολοφόνος». Μάλιστα ο πατέρας του νεαρού άνδρα μίλησε στα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ και εξέφρασε την βαθύτατη λύπη του για την πράξη του γιου του.

«Γεννήθηκα στο Ισραήλ. Είμαι ένας νομοταγής πολίτης. Άκουσα ότι ο γιος μου βρισκόταν στο Τελ Αβίβ αλλά και το τι ακριβώς συνέβη. Δεν τον μεγάλωσα έτσι και εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου για ό,τι συνέβη». 

Μάλιστα ο πατέρας του ήταν αυτός που ειδοποίησε τις αρχές όταν είδε την φωτογραφία του γιου του να κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς να συλλάβουν το γιο του το συντομότερο δυνατόν γιατί φοβάται πως θα επιτεθεί ξανά! 

«Αυτό που είναι σημαντικό για 'μενα τώρα», είπε σε ιστοσελίδα του Ισραήλ, «είναι να βρουν το γιο μου, που είναι οπλισμένος και να τον συλλάβουν. Όπως σκότωσε δυο ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει κι άλλους. Ανησυχώ και θέλω να ακούσω ότι τον έπιασαν». 

«Ξέραμε πως λάμβανε θεραπεία για ψυχολογικούς λόγους. Δεν ήταν παντρεμένος και πάντα τον θεωρούσαμε "ασταθή"».