Ένα νέο βίντεο με την εκτέλεση αυτή την φορά πέντε βρετανών αιχμαλώτων αλλά και απειλές εναντίον της Βρετανίας και του Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε στη δημοσιότητα η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Στο βίντεο, ένας μασκοφόρος άνδρας ισχυρίζεται πως οι πέντε κρατούμενοι είναι κατάσκοποι που εργάζονταν για λογαριασμό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Στη συνέχεια, εικονίζεται η θανάτωση των ομήρων.

Ο μασκοφόρος, που φαίνεται να έχει βρετανική προφορά, δηλώνει ευθέως πως «αυτό είναι ένα μήνυμα στον Ντέιβιντ Κάμερον», προειδοποιώντας για επιθέσεις εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου. Περιγράφει τον κ. Κάμερον ως «ανόητο» και «σκλάβο του Λευκού Οίκου».

Το βίντεο τελειώνει με την εικόνα ενός νεαρού αγοριού που φέρει στρατιωτική ενδυμασία και προειδοποιεί στα αγγλικά: «Θα σκοτώσουμε τους καφίρ (σ.σ. άπιστους) εκεί πέρα».

Η αυθεντικότητα του υλικού δεν έχει επιβεβαιωθεί. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα κινηματογραφήθηκε από τον βραχίονα επικοινωνίας και προπαγάνδας του ISIS.

Δείτε το βίντεο