Με δάκρυα στα μάτια ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε σήμερα έκκληση να ενισχυθούν οι έλεγχοι στις πωλήσεις των όπλων, όταν αναφέρθηκε στα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την ομιλία που έδωσε στον Λευκό Οίκο για τα σχέδια της κυβέρνησης του για αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής, ήταν φανερά συγκινημένος όταν αναφέρθηκε στα ανήλικα θύματα από σφαίρες στους δρόμους του Σικάγο, στο μακελειό του Νιούταουν, της Ορόρα και του Κολουμπάιν, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

«Ο 15χρονος Ζέβιαν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τις φίλες του από έναν ένοπλο που άνοιξε πυρ. Δεν βρισκόταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Πήγαινε στο σπίτι φίλων του να παίξει ηλεκτρονικά. Θα μπορούσε να είναι το δικό σου παιδί, ή τα δικά μου παιδιά», είπε ο Ομπάμα

«Ξέρουμε ότι δε μπορούμε να σταματήσουμε κάθε βίαιη δράση στον κόσμο, αλλά μπορεί να σταματήσουμε έστω μία», είπε στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος και τόνισε πως μπορεί το λόμπι των όπλων «να κρατάει υπό ομηρία το Κογκρέσο, αλλά ο αμερικανικός λαός δε μπορεί να τεθεί υπό ομηρία».

Όπως σημείωσε κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους 80 άνθρωποι από τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ, αριθμός που ετησίως ανέρχεται σε 30.000 πολίτες.

«Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα με βίαιους και επικίνδυνους ανθρώπους. Δεν έχουμε την κληρονομική τάση για βία, αλλά είμαστε η μόνη χώρα που έχει τέτοια περιστατικά βίας με αυτή τη συχνότητα», σημείωσε ο Ομπάμα.