Δεν διαπιστώθηκε κανένας κίνδυνος από τη γερμανική αστυνομία, μετά την έρευνα στα πέντε αντικείμενα που παραδόθηκαν στο γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο κεντρικό Βερολίνο και κρίθηκαν ύποπτα. «Οι ειδικοί δεν βρήκαν τίποτε ύποπτο», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι πέντε αντικείμενα ανοίχθηκαν, χωρίς να διευκρινίζει αν επρόκειτο για δέματα ή επιστολές.

Αξιωματικοί είχαν αποκλείσει την Καγκελαρία, καθώς οι υπουργοί συγκεντρώνονταν εκεί για την πρωινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά και η αστυνομία ήρε τον αποκλεισμό της περιοχής αργότερα στη διάρκεια του πρωινού. 

Η αστυνομία έκλεισε δύο σταθμούς τρένων στο Μόναχο την Πρωτοχρονιά αφού έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μαχητές από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις.

Το 2010 είχε κατασχεθεί ένα δέμα στην αίθουσα ταχυδρομείου της Μέρκελ στην καγκελαρία, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ περιείχε εκρηκτικά που είχαν σταλεί από την Ελλάδα.

Η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ιδιαίτερα αυξημένου συναγερμού μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι που σκότωσαν 130 ανθρώπους.