Μεγαλώνει η αντίθεση των Βρετανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με δημοσκόπηση. 

Η σφυγμομέτρηση έδειξε ότι παρότι 21% των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστο, το 43% των Βρετανών ψηφοφόρων ήθελαν να φύγει η χώρα από την ΕΕ, ενώ 36% ήθελαν να παραμείνει. Εάν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που θέλουν ένα "Brexit", ή έξοδο της Βρετανίας, ανεβαίνει στο 54% και όσων θέλουν την παραμονή στο 46%, από τα αντίστοιχα ποσοστά 51% και 49% πριν από ένα χρόνο.

Ο Τζόνι Χέλντ, διευθυντής της εταιρείας ORB International, είπε στο Ρόιτερς ότι "παρά το επικείμενο δημοψήφισμα (του Κάμερον), σημαντικά ψηλότερο ποσοστό ατόμων είπαν ότι ένιωσαν πιό απομακρυσμένοι από την Ευρώπη τους τελευταίους δώδεκα μήνες από ό,τι πλησιέστερα. [...] Αν ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει μια καταστροφή κατά τη θητεία του, κάποιος χρειάζεται να αρχίσει να πείθει το κοινό πολύ γρήγορα για το γιατί θα έπρεπε να παραμείνουμε τμήμα της ΕΕ".

Μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας θα συγκλονίσει την ΕΕ σε βάθος, καθώς θα σημάνει την απόσχιση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας και μιας από τις δύο κορυφαίες στρατιωτικές δυνάμει ςτης Ένωσης. Οι υποστηρικτές της ΕΕ προειδοποιούν ότι η έξοδος από την ΕΕ θα ζημιώσει την οικονομία της Βρετανίας και θα μπορούσε να πυροδοτήσει την διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου, ενθαρρύνοντας μια επαναληπτική ψηφοφορία για την αυτονομία της Σκωτίας. Οι αντίθετοι προς την ΕΕ δηλώνουν ότι η Βρετανία θα αποκτήσει ευημερία εκτός της Ένωσης.