Μορφή ντόμινο φαίνεται πως λαμβάνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, καθώς μετά τα όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πόλεις της Γερμανίας , αντίστοιχα περιστατικά συνέβησαν τόσο στην Ελβετία, όσο και τη Φινλανδία

«Κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές» επισήμανε η αστυνομία της Ζυρίχης σε ανακοίνωσή της,  που παραλληλίζει τα περιστατικά αυτά με εκείνα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή περίπου 25 κλοπές καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, την ώρα που 120.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στις όχθες της λίμνης της πόλης. Όπως ανέφερε η αστυνομία τουλάχιστον 6 γυναίκες είπαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν «πολλοί άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν διεισδύσει στο πλήθος.

Η αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα, απηύθυνε έκκληση σε ενδεχόμενους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και πιθανά θύματα να σπεύσουν να παρουσιαστούν στις αρχές, ενώ διευκρίνισε ότι η πλειονότητα των μηνύσεων κατατέθηκε τις τελευταίες 24 ώρες.

Καταγγελίες και στη Φινλανδία 

Αλλά και στη Φινλανδία, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ασυνήθιστος αριθμός περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφηκε την νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι υπήρξαν και καταγγελίες για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αιτούντες άσυλο.

Δυνάμεις των αρχών ασφαλείας οι οποίες έκαναν περιπολίες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου κατέγραψαν «πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης» σε μια κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί 20.000 άνθρωποι, χωρίς ωστόσο να κατατεθεί καμία μήνυση.

Ωστόσο, τρία περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης αναφέρθηκαν, για τα δύο εκ των οποίων ακολούθησε και υποβολή μηνύσεων, στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους Ιρακινοί, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας. Οι ύποπτοι, τρεις αιτούντες άσυλο, έχουν προφυλακιστεί.