Να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καταφέρνει συνεχώς ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Και ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία νέα πυρηνική δοκιμή, πριν από δυο μέρες ανακοίνωσε επίσης ότι οι επιστήμονές του κατασκεύασαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που μπορεί να διαγνώσει τις περισσότερες ασθένειες μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο λόγος για την εφαρμογή Myonguiwon 3.0 που σύμφωνα με τον Κιμ μπορεί να εντοπίσει 1200 ασθένειες, προσφέροντας προκαταρκτική εξέταση που συμπεριλαμβάνει 30 βασικά συμπτώματα. Επίσης, σύμφωνα με τους δημιουργούς της -ερευνητές του Nanotechnology Laboratory του Advanced Science Research Institute στο Πανεπιστήμιο Kim Il Sung- μπορεί να συνταγογραφήσει θεραπεία διαλέγοντας από μια λίστα περίπου 3.500 φαρμάκων και σκευασμάτων υγείας. 

«Εγγυάται ποσοστό επιβεβαίωσης μεγαλύτερο του 70% και χρειάζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για τη διάγνωση» έγραψαν οι Pyongyang Times, εφημερίδα που ελέγχεται από το κράτος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα περιλαμβάνει ακόμα γενικές πληροφορίες στην παιδιατρική και την γηριατρική καθώς και ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, μεταξύ άλλων, ματιών, αυτιών, μύτης, λαιμού, οδοντικές, δερματικές, μαιευτικές, γυναικολογικές αλλά και μεταδοτικές.

Παράλληλα υποστηρίζει πως διαθέτει ένα νέο σούπερ όπλο, συνθετικό φαγητό που δύναται να καλύψει τις χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα της χώρας αλλά και εκχιονιστικό που λειτουργεί στο νερό.  

Πέρυσι ο 32χρονος ηγέτης της Β. Κορέας είχε υποστηρίξει πως βρήκε τη θεραπεία για το AIDS, τον ιό Ebola και τον καρκίνο.