Το αστρονομικό ποσό των 675 εκατομμυρίων δολαρίων κληρώνει το Σάββατο το τυχερό παιχνίδι Powerball στις ΗΠΑ, στο μεγαλύτερο τζακπότ όλων των εποχών.

Εχε ήδη φτάσει στα 500 εκατομμύρια δολάρια πριν από την κλήρωση της Τετάρτης, όμως για άλλη μια φορά δεν βρέθηκε κανείς τυχερός.

Το Powerball είναι μια λοταρία που γίνεται κάθε δύο εβδομάδες, λαχνοί της οποίας πωλούνται σε 44 Πολιτείες, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στο Πόρτο Ρίκο και στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Τον Μάρτιο του 2012 ένα άλλο τυχερό παιχνίδι, το Mega Millions, μοίρασε 656 εκατομμύρια δολάρια σε μια κλήρωση ενώ το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε έναν νικητή δόθηκε από το Powerball στις 18 Μαΐου 2013, όταν η 84χρονη τότε Γκλόρια Μακένζι, από την Τάμπα της Φλόριντας, κέρδισε 590,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι νικητές του Powerball μπορούν είτε να εισπράξουν άμεσα τα κέρδη τους είτε να τα επενδύσουν και να λάβουν το κεφάλαιο και τους τόκους σε 30 δόσεις μέσα σε διάστημα 29 ετών. Τα 675 εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό που θα λάμβανε ένας τυχερός εάν επέλεγε να εισπράττει τα κέρδη του σε ετήσιες δόσεις. Στην περίπτωση που προτιμήσει να εισπράξει άμεσα τα χρήματα, θα πάρει 413 εκατομμύρια.

Στις ΗΠΑ, μετά την καταβολή των φόρων, οι νικητές των τυχερών παιχνιδιών λαμβάνουν περίπου το μισό από το ποσό που έχουν επισήμως κερδίσει.