Πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, φέρεται πως είχε δηλώσει ο ένοπλος ο οποίος σήμερα επιχείρησε να εισέλθει σε αστυνομικό τμήμα στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή που πρόσκειται στις έρευνες δήλωσε επίσης ότι τα στοιχεία του άνδρα τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιηθεί και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές για μια υπόθεση κλοπής το 2013 στη νότια Γαλλία.

Την εποχή εκείνη, ο άνδρας είχε δηλώσει ότι ονομάζεται Σάλαχ Άλι και είχε πει στις αρχές ότι ήταν άστεγος και ήταν γεννημένος το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

Την ύπαρξη σχέσεων του δράστη, ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, επιβεβαίωσε νωρίτερα και το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στην κατοχή του δράστη βρέθηκε «ένα (κομμάτι) χαρτί με τη σημαία» της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και με ένα «χειρόγραφο κείμενο στην αραβική γλώσσα με το οποίο αναλάμβανε κατηγορηματικά την ευθύνη».

Μετά την ανακάλυψη αυτών των στοιχείων, τις έρευνες για αυτήν την επίθεση ανέλαβαν οι εισαγγελείς που ειδικεύονται σε υποθέσεις αντιτρομοκρατίας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το γιλέκο που φορούσε ο ένοπλος και παρέπεμπε σε καμικάζι αυτοκτονίας, ήταν ψεύτικο.