Τουλάχιστον 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που σημειώθηκε σε ένα συνοριακό φυλάκιο και σε χωριά κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, έγινε σήμερα γνωστό από την τοπική αστυνομία. Ο επικεφαλής της πολιτικής υπηρεσίας της περιφέρειας του Άνω Ντιρ, Γούλαμ Μοχάμαντ, είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη στο απομονωμένο φυλάκιο Σαλτάλο της επαρχίας Κυμπέρ-Παχτούνκουα του βορειοδυτικού Πακιστάν. Σύμφωνα με τον αστυνομικό Ναζίρ Χαν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 35 ανθρώπων. Μεταξύ αυτών και είναι 27 αστυνομικοί μιας μονάδας συνοριοφυλάκων και οκτώ πολίτες. Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν όταν μια οβίδα όλμου έπεσε σε ένα σπίτι.

Οι δράστες φορούσαν στρατιωτικές στολές και σύμφωνα με τους μάρτυρες ήταν Ταλιμπάν. Επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας με όλμους και χειροβομβίδες ενώ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων πυρπόλησαν δύο σχολεία και πολλά κτίρια και ανατίναξαν μια γέφυρα.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Μιρ Κάσιμ υποστήριξε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 46 Ταλιμπάν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ωστόσο ο Χαν είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των Ταλιμπάν δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή όσοι απέμειναν φεύγοντας πήραν μαζί τους τα πτώματα των συντρόφων τους. "Στην επίθεση συμμετείχαν 200-300 τρομοκράτες", είπε.

"Όταν τα ελικόπτερα του στρατού άρχισαν να βάλουν εναντίον των θέσεών τους στους γύρω λόφους έφυγαν προς το Αφγανιστάν. Άρπαξαν ένα φορτηγάκι, αφού σκότωσαν τον Αφγανό οδηγό του, φόρτωσαν μέσα τα πτώματα και έφυγαν", κατέληξε.