current views are: 8

8 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση08:02

Γιορτάζει τα γενέθλιά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν- Το «δώρο» της Ν. Κορέας

Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Δημοσίευση 08:02’

Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.  

Ο Ουν κλείνει τα 33 του χρόνια και φέτος μπορεί να γιορτάζει διπλά μιας και τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει όλο τον πλανητη να παραμιλά μετά την δοκιμή βόμβας υδρογόνου που έκανε την περασμένη Τετάρτη. 

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης δηλώνει αμετακίνητος στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αφού όπως δηλώνει πρέπει να προστατευτεί από τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ.

Με την κίνηση αυτή ο Ουν κατάφερε να επαναφέρει την Β. Κορέα στην διεθνή ατζέντα ως έναν ισχυρό παίκτη και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος για αυτό. Αυτό φάνηκε και από την πανηγυρική ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ: 

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών».

Ωστόσο ο Ουν, αν και δεσμεύτηκε να μην κάνει χρήση των πυρηνικών του όπλων αν δεν παραβιαστεί η εθνική του κυριαρχία διεμήνυσε στην Ν.Κορέα να μην πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία μπορεί να αμφισβητήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο χώρων τον Αύγουστο. 

Από την πλευρά της η Νότια Κορέα σήμερα στέλνει το δικό της δώρο στον εορτάζοντα Κιμ που δεν είναι άλλο από την μετάδοση προπαγάνδας μέσω μεγαφώνων στη συνοριακή γραμμή με τον Βορρά, κίνηση η οποία αναμένεται να εξοργίσει το σταλινικό καθεστώς.


σχετικα αρθρα