current views are: 14

8 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση14:14

Η μυστική συνομιλία Κλίντον – Μπλερ για τον θάνατο της Νταϊάνα

Τις απόρρητες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στον Μπιλ Κλίντον και τον τότε βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, αποκάλυψε η προεδρική βιβλιοθήκη Κλίντον, στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσας.

Δημοσίευση 14:14’

Τις απόρρητες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στον Μπιλ Κλίντον και τον τότε βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, αποκάλυψε η προεδρική βιβλιοθήκη Κλίντον, στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσας.

Τις απόρρητες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στον Μπιλ Κλίντον και τον τότε βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, αποκάλυψε η προεδρική βιβλιοθήκη Κλίντον, στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσας. Μεταξύ άλλων, οι δύο πρώην ηγέτες σχολίαζαν τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 στο Παρίσι, λέγοντας ότι ήταν πολύ αγαπητή στους «απλούς ανθρώπους».

«Προσωπικά θα μου λείψει. Ήταν σαν να γκρεμίστηκε ένα αστέρι. Ήταν αστέρι για εκείνους» έλεγε στον Μπιλ Κλίντον ο κ. Μπλερ, εμφανώς συγκλονισμένος από το θάνατο της «Πριγκίπισσας του Λαού». Ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφραζε την δυσπιστία του για το πως έγινε το δυστύχημα στο μοιραίο τούνελ στις Κάννες, στο οποίο έχασε την ζωή του και ο Ντόντι Φαγέντ.

Ο Κλίντον ακούγεται να εκφράζει τα συλλυπητήρια του και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Μπλερ: Είναι μια ζοφερή υπόθεση, μία πολύ ζοφερή υπόθεση.
Κλίντον: Είναι απαίσιο, είναι πραγματικά απαίσιο. Βρισκόμαστε στο Martha’s Vineyaed κάνοντας διακοπές και είμαστε με πολλούς ανθρώπους που την γνώριζαν.
Μπλερ: Την είδαμε ξανά λίγες βδομάδες πριν όταν την φιλοξενήσαμε για μεσημεριανό με τον πρίγκηπα Γουίλιαμ, είναι υπέροχο παιδί.
Κλίντον: Ναι, ανησυχώ πολύ για αυτά τα παιδιά τώρα.

Μπλερ: Ήταν βράχος σταθερότητας, υπό την έννοια ότι τα έφερε σε επαφή με τον έξω κόσμο. Το μεγαλύτερο παιδί, ο Γουίλιαμ είναι λίγο σαν και αυτή κατά κάποιο τρόπο, «πατάει γερά στο έδαφος», κάνει πράγματα όπως τα παιδιά της ηλικίας του.
Κλίντον: Λοιπόν, λυπάμαι πολύ για αυτή. Βασικά άρχιζε να αποκτά τον έλεγχο της ζωής της.

Αργότερα, οι δύο άντρες συνεχίζουν μιλώντας για το τι συνέβη, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ερωτήσεις αν ο σωματοφύλακας στο αυτοκίνητο ήταν ζωντανός και για τον ρόλο των παπαράτσι.

Μπλερ: Προφανώς είχε πιει
Κλίντον: Αυτό φοβόμουν. Αυτοί οι άνθρωποι (οι παπαράτσι) τους κυνηγούσαν;
Μπλερ: Έπεσαν πάνω τους μόλις έφυγαν από το ξενοδοχείο, ακόμα όμως δεν μπορώ να πιστέψω τς αναφορές για το πόσο γρήγορα έτρεχαν. Δεν είναι δυνατό να πήγαιναν με 160 χλμ . Εννοώ, ξέρω το Παρίσι. Δεν έπρεπε να τρέχουν τόσο γρήγορα σε αυτά τα τούνελ, παρόλα αυτά.
Κλίντον: Είναι θλιβερό γεγονός, σου λέω.


σχετικα αρθρα