Σημαντικά αυξημένος εμφανίζεται ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, ενώ η απασχόληση για τους δύο προηγούμενους μήνες αναθεωρήθηκε σημαντικά υψηλότερα, υποδηλώνοντας ότι ίσως είναι προσωρινή η πρόσφατη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των εργαζομένων σε λίστες μισθοδοσίας εκτός του αγροτικού κλάδου αυξήθηκε κατά 292.000 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε σταθερό στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτάμισι ετών, στο 5%, ενώ περισσότεροι Αμερικανοί εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό.

Τα στοιχεία για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, καταγράφοντας την δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας περισσότερων σε σχέση με τις προηγούμενες ανακοινώσεις.

Τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση αναμένεται να καθησυχάσουν τους φόβους για την υγεία της οικονομίας και υποδηλώνουν ότι η πρόσφατη αδυναμία στην οικονομική δραστηριότητα περιορίζεται στη μεταποίηση και τους κλάδους με εξαγωγικό προσανατολισμό, που έχουν πληγεί από την υποχώρηση του δολαρίου και την αναιμική παγκόσμια ζήτηση.