Θύμα απαγωγής τζιχαντιστών για δεύτερη φορά έπεσε μέσα σε περίπου 3 χρόνια μια Ελβετίδα, η οποία ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Τιμπουκτού του Μάλι.

Η Μπεατρίς Στόκλι, που είχε απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρ Ντιν το 2012 και αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από 10 ημέρες κράτησης μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης της Μπουρκίνα Φάσο, έπεσε ξανά θύμα απαγωγής, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας του Μάλι, «ένοπλοι της χτύπησαν την πόρτα, εκείνη άνοιξε και έφυγαν μαζί της».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας επιβεβαίωσε την απαγωγή της Στόκλι, υπογραμμίζοντας ότι για λόγους ασφαλείας της απαχθείσας δεν πρόκειται να δώσει καμία άλλη πληροφορία ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή.

Αυτή είναι η πρώτη απαγωγή υπηκόου δυτικής χώρας στο Μάλι, έπειτα από εκείνη των δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού RFI, Ζισλέν Ντιπόν και Κλοντ Βερλόν, που δολοφονήθηκαν από τους δράστες στις 2 Νοεμβρίου 2013 στο Κιντάλ, στα βορειοδυτικά της χώρας.