current views are: 10

8 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση19:16

Αίγυπτος: Επίθεση σε ξενοδοχείο – Τρεις τουρίστες τραυματίες (Βίντεο και φωτό)

Επίθεση σε ξενοδοχείο στο τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Χουργκάντα στην Αίγυπτο πραγματοποίησαν τρεις ένοπλοι σήμερα. 

Δημοσίευση 19:16’

Επίθεση σε ξενοδοχείο στο τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Χουργκάντα στην Αίγυπτο πραγματοποίησαν τρεις ένοπλοι σήμερα. 

Επίθεση σε ξενοδοχείο στο τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Χουργκάντα στην Αίγυπτο πραγματοποίησαν δύο ένοπλοι σήμερα. 

Η επίθεση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Bella Vista, όπως ανέφερε η εφημερίδα Ahram.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο αυστριακοί πολίτες και ένας σουηδός.  

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας οι ένοπλοι έφτασαν στο σημείο της επίθεσης από θαλάσσης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοπλοι κρατούσαν σημαία του Ισλαμικού Κράτους κατά την προσπάθειά τους να εισβάλουν στο ξενοδοχείο.

Σύγχυση επικρατεί ως προς τις πληροφορίες γύρω από το συμβάν. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους, ο ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών και φόραγε γιλέκο με εκρηκτικά. Ωστόσο νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για δύο δράστες οπλισμένους με μαχαίρια. Πάντως οι αρχές ανέφεραν πως «η επίθεση αποκρούστηκε».

Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν δρόμους που οδηγούν στην Χουργκάντα για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον Ισραηλινών τουριστών στο Κάιρο την Πέμπτη που όπως ανακοίνωσε έγινε μετά την έκκληση του ηγέτη των τζιχαντιστών, του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να θέσουν στο στόχαστρο τους Εβραίους «σε όλον τον κόσμο».


σχετικα αρθρα